keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Peltivanteiden jauhemaalaus

Autopuolen opettaja antoi vanteensa maalattavaksi, haluaa niistä mustat. Eli perjantai päivä menikin minulla kokonaan siihen kun pesin vanteita pesurissa ja sen jälkeen käytin niitä singossa ja siinä samalla  olin uusien aikkareiden tuutorina kun ne tekivät junan osia. Aikkarit saivat junan osansa loppupäivästä maalauskuntoon niin menin vähän opastamaan niitä maalauksessa ja pikkasen meni yliaikaa mutta ei haittaa sillä sain viimeisetkin vanteet pestyä sitten. Vanteita on siis yhteensä kahdeksan ja neljä niistä ehdin käyttää singossa.

Viimeiset vanteet odottivat pesukoneeseen pääsyä.

Vanteet singon jälkeen.

Maanantaina sain sinkoon loput neljä vannetta ja yhden ehdin saada jauheeseenkin. Omistaja halusi niistä mattamustat mutta se näytti mielestäni ihan hirveältä ja oli muutenkin omituinen niin käväsin autopuolella näyttämässä vannetta ja päätettiin että tehdäänki ne ihan tavallisella mustalla. Eli vanne sinkoon uudestaan. Loppupäivä menikin odotellessa jauhemaalaushuoneen vapautumista ja taas jotain rämmälettä hioessa.


Näitä siis hioskelin. Niistä olisi tarkoitus saada paksu kerros jauhemaalia pois...

Tiistaina hyökkäsin heti aikasin aamulla laittamaan uunin päälle ja viritin vanteen telineeseen roikkumaan.Jauheet pinnassa ja uuniin menossa.

Ihan uunituore. nam
Jauheena käytin siis RAL 9005.

Puoliväli!
Yksi hiomani osa laitettiin eilen liuotinpönttöön likoomaan yöksi mutta eipä sielä ollut tapahtunut mitään. Piti sitten kokeilla maalinpoistoaineella. Sitä rään näköstä mönjää pensselöin noihin väleihin ja paketoin elmukelmuun ja ruokkiksen jälkeen rapsuttelin kittilastalla maaleja irti. Tein vielä uudestaan käsittelyn loppupäivästä. Vanteita valmistui 5.Keskiviikkona taas aamulla ajoissa kävin laittamassa uunin päälle ettei kukaan kerkiä mennä sinne >:) Tein loput kolme vannetta. Viimeisen jäähtyessä teippasin vanteiden keskireikiä ja pulttien reikiä oikealta puolelta koska takapuolelle oli jokaiseen vanteeseen jäänyt paljas kohta ripustamisen takia ja sinne ajattelin suihkia spraymaalia.


Spray mattaantui aika nopeasti ja otin teipit pois melkein heti. Ja sitten sama homma neljälle muullekkin vanteelle.


Pinosin vanteet pöydälle ja kärräsin sillä ne autopuolelle. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti