torstai 11. syyskuuta 2014

Lokarin ja puskurin maalaus

Jennin ja Minnan kanssa saatiin hommaksi lokari, puskuri ja kolme puskuriin tulevaa muoviosaa jotka on kaikki tarkoitus maalata hopeaksi. Kaikki osat on muuten uusia paitsi lokaria on maalattu sprayllä.


Ensin piti selvittää mitä muovia puskuri ja sen osat on ja voiko spraymaalin jättää lokariin vai pitääkö se  poistaa. Muoviosista löytyi merkintä PP ja googlaamalla selvisi sen tarkoittavan polypropeenia. Lokarin maalia hinkutettiin tinnerisellä paperilla mutta ei siitä irronnut mitään ja sitten saatiinkin vinkki että kannattaa vähän hioo ensin ja läntätä tinneripaperi lokarin päälle hetkeksi. Hiottiin pieni kohta p240:lla ja siihen tinneripaperi päälle. Maali irtosi eli se piti saada koko lokarista pois. Hiottiin koko lokari p240:lla ja putsattiin sitä paperilla ja pensseleillä joita dippailtiin tinneriastiassa.


Kun lokari oli saatu puhtaaksi hiottiin se p320:lla ja p400:lla ja muoviosat ja puskuri suoraan p400:lla. Lokariin ruiskutettiin happopohjamaali ja muoviosiin ja puskuriin muovitartunta kun puskuri oli mennyt  hioessa muutamasta kohdasta puhki. Sen jälkeen niihin tuli nassikka eli käsittääkseni vähän niinkuin hiomaväri mutta sitä ei kuitenkaan hiota.

Nassikkaa ruiskuttamassa.

Me kuitenkin hiottiin kauttaaltaan osat p800:lla että saatiin pinnoista varmasti tasasen hyvät. Sitten kammioon ja rasvanpoistoa tekemään. Maalia ja lakkaa  meni kumpaakin 0,6L. 

Ylemmässä osat putsattuina kammiossa ja alemmassa maali on ruiskutettu pintaan ja odoteltiin että päästään lakkaamaan.

Tein siis lokarin, siksi on nyt vain siitä kuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti