torstai 27. helmikuuta 2014

Opelin maalaus

Markku toi meille Ooppelin maalattavaksi ja Markku toimi työnjohtajana. Ooppelista on tarkoitus maalata ulkopuoli uudestaan. Siinä on ruostetta vähän sielä sun täälä sekä pari lommoa. Homma aloitettiin pesemällä auto. Sitten auto nosturille ja purkamaan. Autosta irrotettiin ovien listat ja kahvat, takaluukun lista ja ooppelin merkki, peilit, kuraläpät, maski ja puskureiden päät. Ruosteet hiottiin pois. Konepelti oli täynnä kiveniskemiä joten se hiottiin kokonaan. Lommot kitattiin. Ja sitten ei muutakun suojaamaan ja ruiskuttamaan happopohjamaalia peltikohtiin ja hiomaväriä. Puskuriin ruiskutettiin myöhemmin hiomaväri. Ennen sitä läpihiottuihin kohtiin tuli muovitartunta-aine.

Tässä vähän työvaihekuvia:
Sielä ihmetellään miten takaluukun lista saadaan irti ja mieluusti ehjänä. Ruuvit oli ihan ruostuneita eikä niitä saatu auki.


Tälläisiä pikku ohjeita Markku jätti minulle ja Jennille :D Eli siis ruostekohdat piti hioa isoimmiksi alueiksi niin ettei reunoja enää tuntenut.Tämän minä sain kitata jee!

Ja tämän myös!


Hiomaväri vaiheeseen asti oltiin tehty Jennin kanssa kaksin pohjia Markun opastuksella. Minnalla loppui työharjottelu joten hän tuli sitten autteleen meitä tässä projektissa. Ja Markku katosi… Eli sillä oli omalla työpaikalla jotain juttuja hoidettavana mutta hyvinhän me Jennin ja Minnan kanssa pärjättiin! Suojattiin auto hiomavärikuntoon.


Jenni sielä ruiskuttaa happopohjamaalia peltikohtiin. 
Pari kohtaa oli unohtunut niin ne ruiskutettiin hiomaväriin hallissa kun muut pääsivät kotiin. Puskuriin läpihioittuihin kohtiin ennen hiomaväriä laitettiin muovitartunta-ainetta.

Sain ruiskuttaa itse koko puskurin kun Jennillä oli käsi kipeä  niin se hoisi sitten tuon lokarin.
Kun hiomaväri oli hiottu, auto ulos ja pölyt puhallettiin pois. Sitten taas suojaamaan, nyt niin että seuraavaksi ruiskutetaan pintamaali!


Markku oli sanonut itse maalaavansa auton ja meidän oli pitänyt Jennin kanssa aloittaa työharjottelu jo pari viikkoa sitten mutta siirrettiin sitä että saatiin tehdä ooppelia. Olisi kyllä ollut kiva olla maalaamassa mukana ja nähdä lopputulos mutta päätettiin lähteä sinne työharjotteluun kun tuntui että ooppelinkin maalauspäivä koko ajan vain siirtyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti