keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Mersun häivytyspaikkamaalaus

Jennin kanssa saatiin hommaksi mersu johon oli lumilauta tipahtanut niin että oli alla olevat jäljet tullut. Ja maanantaista torstaihin aikaa saada valmiiksi.


Ensin pestiin auto ja tutkittiin onko muita vaurioita. Sitten rasvanpoisto vielä vauriokohtaan ja alettiin suojaamaan listoja ja takavaloa ym. Värikoodin etsiminen oli ensimmäistä kertaa hieman hankalaa kun ei tiedetty millaista lapuskaa pitää autosta etsiä ja kun löydettiin se ei tiedetty mikä niistä on värikoodi. Ohjekirja avuksi ja sitten värilätkiä vertailemaan mikä niistä olisi se oikea.


Jenni otti tehtäväkseen ylimmän kohdan joka tarvitsi vähän kittiä ja minä alemman kohdan joka piti vain loiventaa hiomalla ja hioa toisesta kohdasta naarmut pois. Sitten muualta hiottiin p800:lla. Suojattiin hiomavärikuntoon auto. 


Laitettiin sprayhappopohjamaali metallikohtiin.


Sitten hiomaväri vauriokohtiin.


Vähempikin näköjään olisi riittänyt kun alkoi valumaan jo! No onneksi lähti siististi hiomalla pois.


Tähän kuntoon se maanantaina saatiin.Tiistaina luultiin pääsevämme maalaamaan mutta maalauskammio oli varattuna koko päivän joten ei oikein edistytty tässä hommassa. Keskiviikkona sitten saatiin mersu kammioon aamusta ja alettiin suojaamaan. Ensin karkea rajaus ja sitten vasta kunnon rajaus kapealla teipillä joka otetaan lakkauksen jälkeen pois ennenkö lakka kuivuu.Kun mersu oli suojattu hyvin, rasvanpoistot ja tahmaliinalla läpikäynti. Sekoitettiin maali ja otettiin toiseen ruiskuun blenderiä. Blenderiä ruiskutettiin häivytysalueille. Sitten maali ruiskutettiin heti perään.
Välissä käytiin syömässä nopiaa ja tultiin takaisin sekottamaan lakkaa. Arvottiin kumpi ruiskuttaa ensimmäisen lakkareissun ja se tuli Jennille. Minä ruiskutin viimeisimmän. Jännitti ettei ala valumaan mutta hyvin meni! Katsottiin että lakkaa oli sen verran vähän ensimmäisen lakkauskerran jälkeen että Jenni lähti tekemään sitä lisää kun aloin ruiskuttamaan jo seuraavaa kerrosta.

Kun saatiin lakattua mentiin pesemään ruisku ja sen jälkeen aika pian mentiin ottamaan ne kapeat teipit pois ettei ne sitten jämähdä kun lakka kuivuu ja revi lakkaa mukanaan irrotettaessa. Siinä taas pikkasen jännitti ettei vain osu juuri lakattuun pintaan mutta hienosti selvittiin. Uuni päälle ja tunnin päästä tultiin poistamaan varovasti suojauksia.Kivasti peilasi!1 kommentti:

  1. Onpa hyvin tehty asiakastyö, Heidi ja Jenni! Hienoa toimintaa, tätä on opettajan ilo lukea. Oppimispäiväkirjassa kannattaa jatkossakin kuvata juuri näin työn kulku, sillä tässä käy ilmi hyvin eri työvaiheet sekä mukana on vähän pohdintaakin, millaisia tuntemuksia työn aikana oli.

    VastaaPoista