torstai 5. syyskuuta 2013

Lasikuitupaikkausta

Pääsimme Jennin kanssa harjoittelemaan lasikuitupaikan tekemistä koulumme rekan kärryyn. Aloitimme hiomalla kuopan ympäriltä isolta alueelta.


 Leikkasimme lasikuitumatosta sopivat paikat valmiiksi ja sekoitimme hartsin jonka levitimme pensseleillä lasikuitumaton alle ja päälle. Kuoppaan laitoimme pienen tupon lasikuitumatosta. Ennen seuraavaa kerrosta annettiin paikan kuivua kunnolla, hiottiin reunoja vähän siistimmiksi ja leikattiin seuraava paikka lasikuitumatosta. Ja taas levitettiin hartsia lasikuitumaton alle ja päälle. Kun paikka oli kuivunut kunnolla hioimme sen tasaisemmaksi ja siihen laitettiin lasikuitukittiä. 


Taas hiottiin ja laitettiin kittiä. 


Hiomista vähän lisää... Ja vihdoin pääsimme maalaamaan! Vedettiin sprayllä pohjamaali ja telalla sitten maalattiin valkoiseksi koska teimme vain väliaikaisen paikan ja menemme myöhemmin maalaamaan uudestaan sen Turenkiin. Paperilla vähän töpöteltiin reunoja.Ja hartsia sekoitettaessa vähän lorahti liikaa kovettajaa, pystyimme kuitenkin käyttämään sen vaikka se sitten äkkiä jämähtikin ja kuumeni niin paljon että kippo piti viedä ulos siltä varalta jos se alkaisi palamaan. Mutta virheistä oppii!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti